Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Χαιρετίζουμε τη σημερινή κινητοποίηση του παριανού λαού για τα ζητήματα της υγείας με τη πρωτοβουλία του Εμποροεπαγγελματικού Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου .
Η συμμετοχή πολλών φορέων και συμπολιτών μας αλλά και η διάθεση αυτών που θα ήθελαν να είναι παρόντες και κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό για διάφορους λόγους, δείχνει το βάθος του προβλήματος που λέγεται δημόσια υγεία στη χώρα μας και στη Πάρο - Αντίπαρο ειδικότερα.
Αποδεικνύεται ότι η πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης να αποτελέσει η κατάσταση για τη δημόσια υγεία θέμα πολύωρης συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο με συγκεκριμένες αποφάσεις και αιτήματα, ήταν επίκαιρη και αναγκαία γιατί πρόκειται για ζήτημα που απασχολεί κάθε λαϊκή παριανή οικογένεια.
Οφείλουμε όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι:

1.       Η σημερινή κινητοποίηση δεν μπορεί παρά  να είναι  η αρχή ενός επίπονου αγώνα που δεν θα δώσει ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις αν δεν υπάρχει η αποφασιστική συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα  και η δημιουργία ενός μετώπου με το υγειονομικό προσωπικό. Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας είναι προβλήματα όλων μας.
Χθες ψηφίστηκε στη Βουλή στο σύνολο του το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ξεθεμελιώνει ό,τι έχει μείνει όρθιο απ' τη Δημόσια Υγεία, υποθηκεύοντας παραπέρα το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων σε αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας υψηλού επιπέδου.
Στον αντίποδα αυτών των εξελίξεων θα πρέπει ο αγώνας των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, γενικά των λαϊκών στρωμάτων μαζί και των υγειονομικών να συνεχιστεί, να μαζικοποιηθεί και να συντονιστεί για  ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

2.       Η προσδοκώμενη ενότητα δεν μπορεί να προκύπτει στη βάση των διαπιστωμένων προβλημάτων αλλά στο περιεχόμενο και το διεκδικητικό πλαίσιο.
-Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν βγαίνουν οι εφημερίες στο ΚΥ.
- Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έχουμε παιδιάτρους , ορθοπεδικό, γυναικολόγο κ.λπ.
- Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έχουμε εργαστηριακές εξετάσεις που να καλύπτουν τις υπάρχουσες ανάγκες.
- Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό στο ΕΚΑΒ για να βγαίνουν οι βάρδιες.
- Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έχουμε τις κτιριακές υποδομές στο χώρο της υγείας που να αντιστοιχούν στα σημερινά πληθυσμιακά δεδομένα.
- Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έχουμε τον τρόπο μεταφοράς των ασθενών στο νοσοκομείο που πρέπει να διακομιστεί ο ασθενής ή αυτό γίνεται με απαράδεκτους και πρωτόγονους τρόπους.
Για τα προβλήματα μπορεί να μιλάει κανείς ώρες ολόκληρες…

3.       Το ζητούμενο λοιπόν, είναι τι διεκδικούμε και πως το διεκδικούμε. Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη γνώμη μας αποτελεί ένα πλαίσιο διεκδίκησης σε αυτή τη κατεύθυνση.

Ζητάμε ένα δημόσιο - δωρεάν - ενιαίο σύστημα υγείας.
Διεκδικούμε το δικαίωμα μας στη περίθαλψη, τη ζωή, τη πρόληψη και τη πρόνοια.

                                           Πάρος 16-02-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου