Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

Δελτίο Τύπου του ΚΚΕ για την Σύσκεψη 09/08/10 στο Δημαρχείο Πάρου.

_____________________________________________________________________Κομματική Οργάνωση Βάσης ΠάρουΔελτίο ΤύπουΟ Δήμαρχος Πάρου κάλεσε σε σύσκεψη τη Δευτέρα 9 Αυγούστου φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες εντός και εκτός Πάρου, με θέμα την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», στην οποία είχε προσκληθεί να παραβρεθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης.
Εμείς δεν είχαμε αυταπάτες για το περιεχόμενο και το σκοπό αυτής της συνάντησης και αρνηθήκαμε να συμβάλουμε με τη παρουσία μας στην επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού της Πάρου, της Αντιπάρου και των Κυκλάδων γενικότερα.
Ειδικότερα επισημαίνουμε τα παρακάτω:
1. Ο έχων την πρωτοβουλία Δήμαρχος ήταν το καμουφλάζ μιας επιδιωκόμενης συνάντησης του Υπουργού με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες με στόχο την ωραιοποίηση της πραγματικότητας που θα βιώσουμε με τον «Καλλικράτη», αυτό που ο Δήμαρχος ονομάζει «νέα εποχή».
2. Ο υπουργός με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο δικαίωσε τη πολιτική εκτίμηση του Κ.Κ.Ε. για τον κατακερματισμό των υπηρεσιών υγείας, παιδείας και πρόνοιας και τη παράδοση τους στα ιδιωτικά συμφέροντα. Μέσα στα άλλα παρουσίασε σαν κατάκτηση το πέρασμα της αρμοδιότητας των αεροδιακομιδών στους Δήμους, από υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει τη ζωή των πολιτών !!!
3. Ο Υπουργός βέβαια δεν είχε τίποτα καινούργιο να μας πεί και δεν καθησύχασε ακόμα και αυτούς που συμφωνούν μαζί του αλλά ανησυχούν για την μετάβαση από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη».
4. Για τα ζητήματα της Πάρου και της Αντιπάρου, τα νεότερα για το Νοσοκομείο και το Αεροδρόμιο μας στέλνουν πιο πίσω από εκεί που ήμασταν . Για τα άλλα προβλήματα υποδομής των νησιών μας και το τεράστιο πρόβλημα της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών δεν ακούστηκε κουβέντα.
Ο Δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης από οικοδεσπότης και εισηγητής κατέληξε επισκέπτης στην έδρα του, αποδεικνύοντας ότι είναι δείγμα τοπικού άρχοντα υποταγμένου στις επιλογές της κεντρικής διοίκησης, που αδυνατεί να προασπίσει τα συμφέροντα του παριανού λαού .
Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού των νησιών μας όπως και της χώρας μας, βιώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των συμμάχων της, για να ανέχεται και τους ντόπιους υπηρέτες της στη προσπάθεια αναστήλωσης της επικοινωνιακής εικόνας των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Πάρος 11/8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου