Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Από προχτές αρκετές οικογένειες και νέα ζευγάρια βρίσκονται μπροστά σε ένα εκρηκτικό αδιέξοδο.
Δεν θα μπορέσουν να στείλουν το παιδί τους σε κάποιον παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.
Μόνο στους τέσσερις (4) παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν στο νησί μας κατατέθηκαν 246 αιτήσεις και έγιναν αποδεκτές μόνον 161.
Στον αέρα βρίσκονται λοιπόν 85 οικογένειες και βέβαια τα παραπάνω αφορούν μόνο στις αιτήσεις που έγιναν , μιας και υπάρχουν και εκείνες που δεν κατατίθενται καν και ας υπάρχει ανάγκη ,αφού αποκλείονται εξαρχής από τις προϋποθέσεις που μπαίνουν.
Η ανάγκη των εργαζομένων και των παιδιών τους για δωρεάν και υψηλής ποιότητας προσχολική αγωγή μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο μέσα από τον αγώνα για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Δεν μπορεί η λειτουργία να ανατίθεται στον κάθε Δήμο χωριστά, ανάλογα με τα πιστεύω κάθε διοίκησης ή τις οικονομικές δυνατότητες των κατοίκων κάθε περιοχής.
Οι εργαζόμενοι σήμερα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτούς που τους στερούν στοιχειώδη δικαιώματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου προβάλλει τα εξής αιτήματα και αγωνίζεται για:

1. Να γίνουν δεκτά στη δύναμη των σταθμών όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

2. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

3. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κατάλληλο για την αγωγή μικρών παιδιών, όπως βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών, καθώς και βοηθητικού προσωπικού, όπως τραπεζοκόμοι, μάγειροι, καθαρίστριες, φύλακες και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που
τώρα είναι με συμβάσεις έργου ή άλλης μορφής ελαστική απασχόληση.

4. Να δοθεί άμεση λύση για την κτιριακή υποδομή αξιοποιώντας όλους τους τρόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου