Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ


Το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, κυβέρνησης και τρόικα ψηφίζει την Τρίτη, με τη μορφή του κατεπείγοντος, το πολυνομοσχέδιο που επιφέρει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

  • Καταργεί τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.
  • Μειώνει δραστικά τις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, σφαγιάζοντας μισθούς και μεροκάματα.
  • Αυξάνει την λεηλασία των εργατικών λαϊκών εισοδημάτων με την νέα αύξηση του Φ.Π.Α.
  • Ξανά απαλλάσσει από φόρους κεφάλαιο και το επιδοτεί με τζάμπα χρήμα για νέες επενδύσεις!!! Στην ουσία, και με το «νόμο» στο εξής οι εργοδότες θα απασχολούν τους εργαζόμενους όσο και όποτε θέλουν, θα τους αμείβουν όσο θέλουν, θα απολύουν όσους και όποτε θέλουν.
Στην ουσία, και με το «νόμο» στο εξής οι εργοδότες θα απασχολούν τους εργαζόμενους όσο και όποτε θέλουν, θα τους αμείβουν όσο θέλουν, θα απολύουν όσους και όποτε θέλουν.
Μπρος σε αυτή την εφιαλτική για τους εργαζόμενους προοπτική, το ΠΑΜΕ ζήτησε από τη ΓΣΕΕ τη μετατροπή της 24ωρης απεργίας της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη σε 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη.
Κάτι τέτοιο είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει, ώστε η κυβέρνηση και το κεφάλαιο να πάρουν μήνυμα, ότι ακόμη κι αν το αντεργατικό τους τερατούργημα, λόγω συσχετισμών ψηφιστεί, η εφαρμογή του θα περάσει από «φωτιά και σίδερο».
Να τους σταλεί μήνυμα, ότι δεν ξεμπέρδεψαν και κάθε χώρος δουλειάς θα μετατραπεί σε οχυρό αντίστασης ενάντια στην υλοποίησή του.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά το ρόλο της ως πολύτιμο δεκανίκι κυβέρνησης και εργοδοτών, ρόλο υπονόμευσης του αγώνα των εργαζομένων και παράλληλα διευκόλυνσης στην υλοποίηση των σχεδίων κυβέρνησης, ΣΕΒ, Τρόικας, απέρριψε την πρόταση του 
Π ΑΜΕ, αποφασίζοντας την κήρυξη 3ωρης στάσης την Τρίτη 14 Δεκέμβρη 12 – 3μμ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε γενικό ξεσηκωμό ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την Τρόικα, τον ΣΕΒ και τους κρυφούς και φανερούς συμμάχους τους. 
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα Συνδικάτα να αξιοποιήσουν τη στάση εργασίας για την όσο γίνεται καλύτερη προετοιμασία της απεργίας της Τετάρτης και τη μαζική τους συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του Π ΑΜΕ, με Γενικές Συνελεύσεις, με συγκεντρώσεις, με συσκέψεις, συζητήσεις, με αποφάσεις συμμετοχής. Όποια Συνδικαλιστική Οργάνωση, Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα δεν προχωράει σε αξιοποίηση της δύναμης των εργαζομένων ενάντια σε αυτά τα σχέδια γίνεται ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ.

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ
Η εφαρμογή του Νομοσχεδίου καταστρέφει τις ζωές μας θάβει τα παιδιά μας γενικεύει την φτώχεια και την εξαθλίωση στην τάξη μας.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργάτες και τις εργάτριες, με ΟΡΓΑΝΩΣΗ, με ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, θα προχωρήσουμε.
Αυτή είναι η καλύτερη και πιο ουσιαστική απάντηση σε κυβέρνηση – τρόικα – κεφάλαιο και πλειοψηφίες ΓΣΕΕ.

Ο πόλεμος θα είναι σκληρός, θα χρειαστούν μακρόχρονες θυσίες.
ΔΡΟΜΟΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ  ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ.

Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου