Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Κύριε Πρόεδρε ας μιλήσουμε για «πόλεμο»...


Κύριε Πρόεδρε ας μιλήσουμε για «πόλεμο»...

        «Πόλεμο» κατά του κ.Παπαδήμου διαπίστωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,κ.Κάρολος Παπούλιας.Ευκαιρία,λοιπόν,να μιλήσουμε – πραγματικά –για τον – πραγματικό – πόλεμο.  
            Πόλεμος είναι να δουλεύεις μια ζωή για ένα ξεροκόματο και κάποια στιγμή να έρχεται αυτός που σου έταζε λαγούς με πετραχήλια και να σου κόβει το μισό από το ξεροκόματο λέγοντάς σου ότι «συμπάσχει»,αλλά πως πρέπει να τον συγχαρείς διότι επιτελεί «πατριωτικό»καθήκον.
            Πόλεμος είναι να βλέπεις τα παιδιά σου να ρημάζουν στην ανεργία.
            Πόλεμος είναι να σου λένε ότι απολύεσαι και αντί για απολυμένο να σε αποκαλούν «έφεδρο».
            Πόλεμος είναι να σου κόβουν το μισθό και να σου αυξάνουν το εισιτήρια στα λεωφορεία κατά 40%...
            Πόλεμος είναι να στέλνεις τα παιδιά σου στο σχολείο,να το έχεις πληρώσει αυτό το «δημόσιο και δωρεάν»σχολείο εκατό φορές,κι αντί για βιβλία να τους μοιράζουν φωτοτυπίες...
            Πόλεμος είναι να λουφάζεις στις κουβέρτες μέσα στο σπίτι,να τρέμουν τα δόντια σου από το κρύο και να μην ανοίγεις το καλοριφέρ γιατί δεν έχεις να πληρώσεις για πετρέλαιο θέρμανσης.
            Πόλεμος είναι να έρχεται ο ίδιος αυτός φορογδάρτης που σε άφησε χωρίς δουλειά και χωρίς μισθό και να σου προσθέτει – δίπλα στο χαράτσι της ΔΕΗ – την 11η(!) μέσα σε δύο χρόνια αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
            Πόλεμος είναι να έχουν φτάσει τη βενζίνη στα 2 ευρώ το λίτρο,να σου έχουν ρίξει το μισθό στα 350 ευρώ το μήνα και να σου ζητούν από πάνω να πληρώσεις και φόρο...
            Πόλεμος είναι να αρρωσταίνεις και να μην έχεις λεφτά για τα φάρμακα,να πηγαίνεις στο νοσοκομείο κι αντί για «δημόσια και δωρεάν υγεία»που την έχεις πληρώσει εκατό φορές,να σου ζητάνε να φέρεις τις γάζες από το σπίτι και να περάσεις πρώτα από το ταμείο...
            Πόλεμος είναι να σε κοροιδεύουν κάθε μέρα ότι «δίνουν μάχη»για να μη σου κόψουν τον 13ο και 14ο μισθό όταν σου έχουν ήδη κόψει τον 8ο και τον 9ο μισθό και την ίδια ώρα σφυρίζουν στα αυτιά σου τα «πακέτα»των δισεκατομμυρίων υπέρ των αναξιοπαθούντων τραπεζιτών...
            Πόλεμος είναι να σου ξεσκίζουν τη ζωή,να σου σκοτώνουν το σήμερα και το αύριο και να σου λένε κι από πάνω ότι είναι «σωτήρες»,ότι παίρνουν δάνεια για να σου εξασφαλίζουν το μισθό και τη σύνταξη – αυτοί που σου κατάργησαν το μισθό και τη σύνταξη –όταν από το δικό σου μισθό κι από τη δική σου σύνταξη πληρώνονται τα δάνεια που διπλά και τρίδιπλα τα εισπράττουν οι κερδοσκόποι και οι τοκογλύφοι,οι διεθνείς και οι εγχώριοι.Με μια απλή κουβέντα.Τα μονοπώλια.
            Αυτός είναι ο πόλεμος που μαίνεται τούτη την ώρα στην χώρα μας,στην Ελλάδα,κύριεΠρόεδρε.Και είναι ένας πόλεμος που τον έχει εξαπολύσει η τάξη των αστών ενάντια στην τάξη των προλετάριων.Και στη δική σας γλώσσα.Ένας πόλεμος των εχόντων και κατεχόντων ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας.
            Είναι ένας πόλεμος αδίστακτος και στυγνός.Που τον διευθύνει όλο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος,μηδενός εξαιρουμένου,με επικεφαλής την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου υπό τον τραπεζίτη κ.Παπαδήμο.

                           ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ
                           4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
   
             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου