Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Κ.Κ.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΚΑ

 Μετά από μακρόχρονη μάχη με την επάρατη νόσο ο Γιάννης Α. Γκίκας, έφυγε νωρίς από κοντά μας.
Τα φοιτητικά του χρόνια την περίοδο της επτάχρονης χούντας  σημάδεψαν τον ιδεολογικό ριζοσπαστισμό του.
Ήταν παρών σε όλα τα σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα της Πάρου από τη μεταπολίτευση και μετά.
Η συμμετοχή του στην πρώτη συντακτική επιτροπή της «Παριανής Γνώμης», ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στη δημιουργία του «ΜΕΑΣ Αρχίλοχος», η υποψηφιότητα του στις εθνικές εκλογές του 1981, η 10χρονη θητεία του στη τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού, η εκλογή του ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για δυο φορές, οι πρωτοβουλίες του και η συμβολή του στη δημιουργία της Σχολής Μουσικής, του Ναυτικού Ομίλου Πάρου, του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης  του Δήμου Πάρου, της ίδρυσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αποτελούν δείγματα της πολύχρονης κοινωνικής και πολιτικής προσφοράς του στη Πάρο.
Ο Γιάννης Γκίκας ήταν  άνθρωπος των γραμμάτων και της τέχνης. Ήταν ακόμα από τις χαρακτηριστικές εκείνες περιπτώσεις ανθρώπων, που εξελίσσονται πνευματικά και θεωρούν υποχρέωση της ύπαρξης τους, να κατέχουν τη παγκόσμια προοδευτική σκέψη και να συμβάλλουν στη διάδοσή της.
Ο Γιάννης Γκίκας δεν ήταν, αλλά έγινε μαρξιστής, πιστός φίλος της διαλεκτικής- υλιστικής αντίληψης για τον κόσμο.
Στη συντρόφισσα του, τη «Παρασκευούλα» του, στα καμάρια του τον Άναστάση και τον Νέστορα, όπως και σε όλους τους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.

    Κ.Κ.Ε. Κομματική Οργάνωση Βάσης Πάρου                                                                                                   Πάρος 23-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου