Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣYΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ TO ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ -ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Έβδομη μέρα απεργίας της Πανελλήνιας  Ναυτικής Ομοσπονδίας, σήμερα.
Οι ναυτεργάτες κόντρα στην εφοπλιστική ασυδοσία και τα πολιτικά τους στηρίγματα, διεκδικούν την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2010, όταν σε λίγο μπαίνουμε στο 2011, και αγωνίζονται να διασφαλίσουν τα όποια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τους έχουν απομείνει.
Παρά τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν  και τα οποία εντείνονται με τη παράταση της απεργιακής κινητοποίησης, η προσπάθεια ενεργοποίησης του λεγόμενου κοινωνικού αυτοματισμού, της κυβερνητικής δηλαδή τακτικής να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, πέφτει στο κενό.
Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά κάνει πλάτες στους εφοπλιστές, που ασύδοτοι ξεκίνησαν τις απολύσεις καταργώντας στη πράξη τη 10μηνη υποχρεωτική επάνδρωση των πλοίων, υποδεικνύοντας  δια του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γ. Διαμαντίδη, ως υπαίτιους της απεργίας τους ναυτεργάτες.
Ταυτισμένος με αυτή τη προσπάθεια και ο Δήμαρχος Πάρου που «διαμαρτύρεται έντονα για τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών …Παρά το ενδεχόμενο του δίκαιου των αιτημάτων των …», χωρίς υπάρχουν γι’ αυτόν εφοπλιστές που εκμεταλλεύονται στυγνά ναυτεργάτες και νησιώτες ούτε κυβέρνηση που τους στηρίζει απλόχερα (500εκ.€ πήραν σε μια 7ετία για τις άγονες και θα τους δώσουν άλλα 100).

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ, των αγροτών, κατανοούν ότι ο αγώνας αυτός είναι και δικός τους, γιατί οι ναυτεργάτες μπορεί να παλεύουν για την επιβίωση τους αλλά ταυτόχρονα για να μη καταργηθεί το υποχρεωτικό δεκάμηνο δρομολόγησης των πλοίων και ερημώνουν τα νησιά, για να μη μειωθούν οι συνθέσεις πληρωμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανεργία και την εντατικοποίηση της εργασίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών κ.λπ.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα τους.
Ζητάμε από τη κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για να σπάσει την εφοπλιστική αδιαλλαξία και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ανάλγητη πολιτική της.

                                                                                                                              Πάρος 29-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου